După o săptămână de şovăială, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului – deci al doilea om în stat după Preşedintele României – se declară pe faţă împotriva Justiţiei: “Am recomandat senatorilor din grupul ALDE să voteze împotriva cererii de reţinere şi arestare a senatorului Dan Şova”.

Tariceanu-Parlament

Motivul: “Nu există fapte comise cu violenţă”. Aşadar, corupţii ar trebui, în opinia celui de-al doilea om în stat, să fie lăsaţi liberi – eventual şi scoşi de sub control judiciar, pentru a putea intimida, prin forţa pe care o au în politică, procurorii şi martorii.

“ALDE consideră că prin această recomandare, mersul Justiţiei nu este blocat, procurorii au toată libertatea procedurală să-şi continue ancheta până la finalizarea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a celui în cauză”, arată Tăriceanu, într-un comunicat de presă.

la Senat, Tăriceanu s-a arătat deranjat miercuri de întrebarea firească a jurnaliştilor, dacă a vorbit cu liderii grupurilor politice pe tema asigurării cvorumului la şedinţa de joi.

“Cred că e o întrebare pe care nu puteţi că mi-o adresaţi mie. Întrebaţi liderii de grup şi întrebaţi senatorii, este obligaţia lor, conform statutului, de a fi prezenţi la şedinţă. Mâine este zi de lucru plină. Avem, în afară de solicitarea aceasta, şi alte proiecte înscrise pe ordinea de zi. Ţinând cont că luni şi marţi au fost zile de sărbătoare şi nu s-a lucrat, sigur că programul Senatului se translatează cu aceste două zile. Astăzi şi mâine sunt zile normale de lucru”, a răspuns Tăriceanu.

Aşadar, ne-am putea trezi în situaţia ca punctul de pe ordinea de zi privind încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Dan Şova să fie împins undeva spre coada listei, ca să poată fi amânat pentru săptămâna viitoare.

PNL şi PSD promit să voteze “pentru”

Liderii PNL şi PSD promit ca senatorii lor să voteze “pentru” solicitarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova.

Liberalii spun chiar că vor vota cu bilele la vedere, ca să nu existe riscul unui trucaj al PSD.

Pentru orice eventualitate, Kovesi are un al treilea dosar penal deschis lui Şova – în caz că ar scăpa şi de data aceasta.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version