Călin Popescu Tăriceanu, prezent duminică la Consiliul Național al PSD, s-a declarat de partea condamnatului penal Liviu Dragnea în privința Ordonanței de urgență privind amnistia și grațierea.

„Trebuie să existe un moment zero, să tragem linie și să o luăm de la capăt”, a spus liderul ALDE, în discursul său.

Este interesant că Tăriceanu s-a declarat până acum împotriva adoptării prin OUG a amnistiei și grațierii.

Cum însă se află la mâna pesediștilor din Senat – care au majoritate chiar și fără ALDE – la votul pe cererea DNA privind începerea urmăririi penale a sa în dosarul Microsoft, pentru luare de mită (800.000 de dolari), Tăriceanu și-a schimbat brusc opinia.

„Aveți în ALDE un partener corect, un partener loial, cu care trebuie să ne propunem nu numai orizontul 2020, ci trebuie să mergem mai departe și, așa cum am discutat nu o dată în ultima perioadă cu colegul meu, cu Liviu, orizontul nostru trebuie să fie 2024, pentru că avem multe lucruri de făcut împreună șui dacă nu vom face noi aceste lucruri, cine o să le facă. Vedem cine reprezintă aastăzi opoziția în România”, le-a dat asigurări Tăriceanu membrilor PSD din consiliul Național.

El nu a ratat ocazia să acuze din nou procurorii DNA că “luptă împotriva corupției încălcând legea” și să amintească despre protocoalele SRI-Parchete. Evident, Tăriceanu a “uitat” să sopună că protocoalele au fost încheiate, de fapt, în baza unei decizii CSAT pe care chiar el, în calitate de prim-ministru, a semnat-o în anul 2005.

Dublul condamnat penal nu și-a mai scos la rampă slugile pentru Ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea. A dat un ultimatum chiar el!

VIDEO. Dragnea vorbește la scenă deschisă despre amnistie și grațiere: Nu mai ezitați!
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version