Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Masca este obligatorie și în București în aer liber / zonele vizate: Centrul Vechi, pieţe, târguri, staţii STB şi peroane CFR Călători/ JUSTIȚIE: Victor Sandu, fost director general la „Apele Române”, reținut de DNA / El este acuzat că a luat mită 1 milion de euro / 

 

Breaking News:
 

Tăriceanu: Vom modifica proiectul Guvernului privind carantinarea şi izolarea

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunță că proiectul de lege aprobat de Guvernul Orban, luni, privind carantinarea şi izolarea, va fi modificat de Parlament,  deoarece lasă „o mare marjă de manevră” autorităţilor în „a defini şi identifica evenimentul neobişnuit sau neaşteptat identificat”.

Proiectul de lege a fost adoptat, luni, de Guvernul Orban și trimis Parlamentului, pentru adoptare în regim de urgență, după ce judecătorii CCR au decis în unanimitate că este neconstituțională spitalizarea obligatorie a persoanelor infectate cu Covid-19 dar asimptomatice.

VIDEO. Arafat: Izolarea poate fi la domiciliu doar ca excepție, când e depășită capacitatea spitalelor

Iată mesajul lui Tăriceanu, transwmis pe Facebook:

„Am făcut, împreună cu parlamentarii ALDE, o primă citire a proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea persoanelor şi bunurilor suspecte de infectare cu viruşi sau agenţi biologici. Ca de obicei, la acest guvern, orice piesă legislativă pe care o emit este o nouă portiţă deschisă abuzurilor, controlului subiectiv al autorităţilor şi strângerii şurubului privind drepturile şi libertăţile cetăţeanului.

Vom avea de modificat în Parlament cel puţin articolele care lasă o mare marjă de manevră autorităţilor în a defini şi identifica „evenimentul neobişnuit sau neaşteptat identificat şi constatat de structurile aflate în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau ale Ministerului Sănătăţii„.

Având deja experienţa îngrijorătoare cu cei care ne conduc, credem că va trebui să găsim definiţii care să le lase o libertate de mişcare mai mică, pentru că altfel nu avem dubii că vor folosi această libertate în scopuri politico-electorale sau pentru afaceri dubioase.

A lăsa acestor guvernanţi prea multă libertate, înseamnă că în orice clipă să riscăm să fim ridicaţi cu izoleta din ordin de partid!

De asemenea, articolul care instituie carantina asupra bunurilor va trebui examinat, pentru a nu ne trezi că unor guvernanţi le plac atât de mult maşina, computerul sau telefonul nostru, încât o să le carantineze până când o să le facă dispărute.

Precis găsesc ei pe cineva care să strănute pe telefon ca să aibă motiv să-l carantineze! (recunosc că această exprimare am găsit-o la un fan de-al meu de pe Facebook!). Sau o să scoată din ele informaţiile de care au nevoie. De la Orban & Co. ne putem aştepta la orice!

Sper într-o dezbatere serioasă în Parlament, nu la un aranjament subteran care să facă legea trecută precum gâsca prin apă!”. 

68 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv