La cei 74 de ani, din care 50 în funcţii înalte în stat (diplomat din 1966 şi director al SIE din 2012 până în 2014), Teodor Meleşcanu nici nu se gândeşte să renunţe la politică, sperând că românii din diaspora au uitat, după un an de la alegerile prezidenţiale, că şi-a bătut joc de ei ţinându-i la coadă la secţiile de vot. 

sursa foto vremuritulburi.com
sursa foto vremuritulburicom

Fost ministru de Externe în Guvernul Văcăroiu (1992-1994) dar şi în Guvernul Ponta, el nu uită că a fost numit ministru al Apărării în perioada 2007-2008 de premierul de atunci Călin Popescu Tăriceanu, iar acum îi dă o mână de ajutor: s-a înscris în ALDE.

Meleşcanu i-a fost şi contracandidat lui Tăriceanu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, unde a fost votat de puţin peste 100.000 de români, obţinând ruşinosul scor de 1%.

Nici Tăriceanu nu a avut mai mult succes: a obţinut 5%, cât Elena Udrea.

Acum, “adversarii” strâng rândurile. În ALDE s-au refugiat toţi penalii de vârf din PNL, în frunte cu Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu. Meleşcanu nu are oficial probleme cu DNA, dar a fost audiat ca martor în septembrie 2015 în dosarul generalului Ioan Sîrbu, fost şef al Direcţiei Medicale a Armatei. Mele îi este naş de cununie lui Sîrbu la a doua căsătorie, iar ceremonia a avut loc în Las Vegas.

Sîrbu este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în formă continuată. El a făcut de atunci mai multe denunţuri la DNA.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version