După ce guvernul Dăncilă-Dragnea a început să dea târcoale banilor de la Pilonul II de pensii, președintele Klaus Iohannis a avut o ieșire publică.

Acesta i-a întrebat pe guvernanți, de la distanță, dacă mai au cumva suficienți bani pentru a plăti salariile și pensiile pe acest an.

Aluzie evidentă la faptul că guvernul Dăncilă-Dragnea ar da târcoale banilor respectivi pe motiv că bugetul a secat din cauza revoluției fiscale dezastruoase gândită pentru acest an.

Răspunsul pentru președinte a venit de la Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, acesta încercând să-l asigure pe Iohannis că nu sunt probleme în acest sens.

“Pentru acest an, toate plăţile se regăsesc în buget. Nu este niciun fel de pericol pentru pensii şi salarii în acest an. Absolut deloc. Un guvern de stânga, în orice situaţie, nu va afecta veniturile populaţiei. Ca să fie clar pentru cei care încearcă să inducă această idee că acest guvern nu ar avea bani sau ar tăia ceva. Aceste discuţii din spaţiul public ne afectează şi costul de finanţare”, a fost mesajul transmis de Eugen Teodorovici.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version