Ministrul Justiției, Tudorel Toader, neagă că ar avea la minister în lucru  un proiect de ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.

El a declarat luni, după întâlnirea pe care a avut-o cu la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă:

„Eu am mai răspuns la această întrebare. Să nu vorbim despre situații ipotetice, nu avem așa ceva în Ministerul de Justiție, nici în dezbatere, nici în avizare”.

Întrebat despre delegarea atribuțiilor către secretarul de stat Mariana Moț, ministru a spus: “Ori de câte ori plec într-o delegație externă, eventual daca plec in concediu, firesc deleg atributiile unui secretar de stat si nu neaparat aceluiasi. În momentul acesta nu se pune o astfel de problemă”.

Despre discuția de azi cu premierul, Tudorel Toader a declarat: “Tema discuției cu dna premier: am informat-o ce s-a discutat la recenta reuniune din Austria. Dar mai important e să pregătim măsurile pe care trebuie să se luam și să le comunicăm în vederea exercitării președinției Consiliului JAI”.

La discuțiile de la guvern s-ar afla și ministrul de interne, Carmen Dan, și ministrul culturii, George Ivașcu. 

Întâlnirea dintre ministrul Justiției și premier are loc cu o zi înainte de ședința de Guvern, care a fost programată marți – și nu joi, ca de obicei.

În mass-media a apărut informația că Guvernul Dăncilă va da o ordonanță de urgență prin care va amnistia unele infracțiuni și îi va grația pe cei condamnațientru aceste fapte.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version