Tudorel Toader, remaniat de premierul Viorica Dăncilă în urma votului CEx al PSD, a declarat joi dimineață, înainte de întâlnirea programată pentru ora 9.30 cu șefa lui de la Palatul Victoria, că este “foarte mulțumit” de activitatea sa la Ministerul Justiției și că pleacă “mulțumit de experiența pe care am dobândit-o”.

Toader a reafirmat că premierul i-a spus miercuri seară că nu-i poate cere să-și dea demisia, ci să aprecieze el asupra situației.

„Deci am vorbit cu d-na premier aseară, în momentul în care am stabilit să ne întâlnim azi la 9.30, dar domnia-sa mi-a spus – reproduc textual: “Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciați, vă gândiți și mâine ne întâlnim și îmi comunicați”, a spus Toader.

El a fost atenționat însă că Dăncilă i-a trimis deja președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare. 

„Sigur, demisia mea a rămas fără obiect dacă a fost trimisă cererea la Cotroceni”, a admis Toader, însă a ținut morțiș să spună că Viorica Dăncilă are ultimul cuvânt în această privință. 

„Există Constituția, există o decizie a CCR, cred că 875/2018, care spune că premierul are rolul decisiv în procedura de numire și revocare a unui ministru. Guvernul îi aparține primului-ministru, nici președintelui, nici Parlamentului. Voința primului-ministru este decisivă și o voi respecta”, a mai spus el Toader. 

“Eu nu-mi propun să fac polemici. Am fost doi ani și două luni ministru al Justiției, peste jumătatea duratei mandatului. Mi-am îndeplinit obligațiile, niciodată nu poți să mulțumești pe toată lumea. Plec mulțumit de experiența pe care am dobândit-o. Sunt competențe partajate între premier și președintele republicii, dezvoltate în jurisprudența Curții Constituționale. Vă asigur că nu va fi un blocaj. La 9.30 vorbesc cu doamna premier”, a continuat el.

Despre Eugen Nicolicea, propus de PSD ministru al Justiției, Toader nu a vrut să comenteze: “Trebuie să-i întrebați pe care l-au propus, pe cei care l-au numit. Eu îl cunosc în limita relaționării instituționale”.

Toader a negat că va fi noul procuror general: “Eu am văzut la o televiziune ieri că voi fi procuror general. Nu, categoric, nu voi fi procurorul general. Nici nu mi-a trecut prin minte așa ceva”.

Dragnea i-a dat un brânci ministrului Justiției pus de Tăriceanu. Nu mai are nevoie de el!
PSD a votat remanierea lui Tudorel și înlocuirea lui cu Nicolicea, dar nu va fi restructurare guvernamentală, așa că Iohannis va decide
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version