Proiectul PMP privind reducerea la 300 a numărului de parlamentari a trecut tacit de Senat, iar liderul acestui partid, Eugen Tomac, îi cere președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să-și arate buna-credință și să aprobe cu celeritate această lege.

Amintim că reducerea la 300 a numărului de parlamentari și parlamentul unicameral au fost votate de români într-o proporție covârșitoare, de 80%, iar Curtea Constituțională l-a validat.

Însă Parlamentul nu a acceptat, de aproape 9 ani, să pună în aplicare, prin lege, rezultatele acestui referendum.

Nici nu s-au cheltuit bani pentru această consultare publică: a fost organizat de Traian Băsescu la pachet cu prezidențialele din 2009.

Acum, alianța PSD+ALDE, aflată la putere, irosește 35 de milioane de euro pentru a modifica în constituție articolul privind familia, cu o chestiune care există deja în Codul civil.

Iată precizările lui Tomac, făcute luni dimineață pe pagina sa de Facebook:

“Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300

Inițiativa legislativă a PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată tacit de către Senat.

În plină campanie pentru un nou referendum, iată că este posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu.

Actuala putere are acum ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea față de respectarea voinței poporului exprimată prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaților, această inițiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie”.

Interesant este că pe proiectul de lege care a trecut tacit de Senat nu apare semnătura președintelui acestui for, Călin Popescu Tăriceanu, ci a dizidentului din PSD Adrian Țuțuianu.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version