Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat luni, la RFI, că Opoziţia nu mai are șansa de a da jos Guvernul, după ce a ratat două momente potrivite pentru a depune moţiunea de cenzură propusă de PMP.

„Din păcate, o spun cu regret şi o spun pentru că am această responsabilitate politică: nu cred că avem şanse să dăm de acum încolo Guvernul jos, pentru că am ratat cele două momente potrivite (…) şi anume după 10 august sau atunci când PSD-ul era într-o tensiune maximă şi existau suficiente voturi pentru a da jos Guvernul Dăncilă. Noi o vom susţine, indiferent când se va depune ea, dar am această obligaţie de a fi lucid şi sincer şi nu cred că în momentul de faţă avem şanse să mai dăm jos Guvernul, pentru că am ratat cele două ocazii”.

Eugen Tomac precizează că iniţial au existat lideri PSD, care ar fi susţinut moţiunea de cenzură: „Vă confirm acum că au fost lideri din PSD care au spus că da, e momentul potrivit să avansăm cu moţiunea de cenzură, pentru că ar fi votat foarte mulţi pentru schimbarea Guvernului. La ora actuală, după această schimbare guvernamentală, când pleacă zece miniştri şi vin zece miniştri noi, când ne apropiem de preşedinţia Consiliului UE, nimeni nu va gira o criză politică”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version