Invitat marţi seara la o cunoscută emisiune de televiziune, Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a anunţat că este tot mai convins că ne aflăm într-un stat poliţienesc.

1 Traian Basescu

Băsescu este de acord ca suspecţi de fraude să fie anchetaţi, dar spune că “multe dosare sunt forţate. Nu vreau ca românii să se întoarcă în anii ’50. Spectacolul cătuşelor a fost dus în derizoriu. Dovadă că mulţi oameni cu dosare penale au fost aleşi. Chiar şi aşa, mă aştept ca spetacolul cătuşelor să devină un obicei şi chiar să-i afecteze şi pe oamenii simpli”.

Fostul preşedinte al României dă vina pe procurori pentru această situaţie şi Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi-a depăşit de mult atribuţiile.

“Ceea ce se întâmplă este absurd. Doamna Kovesi şi-a depăşit de mult atribuţiile. Îşi permite să pună presiune pe Curtea Constituţională şi pe politicieni în loc să-şi vadă de treabă”, a fost mesajul lui Băsescu pentru şefa DNA.

În trecut, nici Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nu a scăpat de acuzele lui Băsescu, acesta susţinând că Livia Stanciu a obţinut promovarea la Curtea Constituţională a României după ce i-a făcut mai multe favoruri preşedintelui Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, Traian Băsescu îşi doreşte “să avem o definiţie corectă a abuzului în serviciu pentru că trebuie să avansăm în consolidarea Statului de Drept. Actuala definiţie este incorectă şi mult prea imprecisă pentru a trimite oamenii pentru 7 ani după gratii”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version