Traian Băsescu, fostul presedinte al României, l-a lăudat, miercuri, pe premierul Dacian Cioloş şi l-a atacat în termeni duri pe actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

traian_basescu2

Invitat la România TV pentru a-şi da cu părerea despre ultimele evenimente de pe scena politică, Băsescu susţine că “nu cred că e cazul să vorbim despre o ruptură între preşedinte şi premier pentru că domnul Cioloş a decis să meargă la festivitatea din Senat, iar domnul Iohannis nu”.

Liderul Mişcării Populare are numai cuvinte de laudă despre premierul Dacian Cioloş afirmând că “trebuie să terminăm odată cu povestea tehnocratului Dacian Cioloş. A dovedit că este un bun politician. Are un comportament firesc, de om politic”.

În schimb, Băsescu spune că “domnul Iohannis a făcut o mare greşeală. A greşit grav. Prin neorganizarea recepţiei de Ziua Naţională a României n-a făcut decât să-şi manifeste dispreţul pentru această sărbătoare”.

În plus, fostul preşedinte al României a ţinut să aducă aminte că “domnul Iohannis, atâta timp cât a fost primar de Sibiu, nu a participat niciodată la manifestările de Ziua Naţională. Iar prin organizarea festivităţii de la Senat cred că s-a încercat doar substituirea preşedintelui. Ori Ziua Naţională nu poate fi mutată de la un demnitar la altul. Şi de aceea am respins categoric o eventuală invitaţie”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version