Fostul președinte Traian Băsescu scrie pe Facebok duminică seara, după ce rezultatele referendumului pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă arată că acesta va rămâne în funcție, că președintele Moldovei, Igor Dodon, ” a ratat lamentabil”.

La referendum s-au prezentat numai 17,5% din alegători.

Amintim că și Băsescu a rezistat de două ori, în 2007 și 2012, încercării adversarilor politici de a-l demite, dar Chirtoacă este susținut de el dintr-un motiv mult mai uman: este nașul de cununie al fiicei sale cele mici, Elena Băsescu (care însă a divorțat între timp). 

În plus, amintim că Dodon a încercat – deocamdată fără succes, procesul aflându-se pe rol – să-i retragă cetățenia molovenească lui Traian Băsescu.

“Domnul președinte Dodon a ratat lamentabil! Cum este cu referendumul de la Chișinău, domnule președinte Dodon? Vă imaginați cu câtă credibilitate ați rămas în calitate de președinte în funcție? 
PS — La referendum s-au prezentat doar 17,5% din alegători, iar pentru a fi validat referendumul, trebuia să se prezinte la vot minim 33,3% din electori”, a scris Băsescu pe Facebook.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version