Deşi a împlinit de curând 64 de ani, a scăpat de corvoada preşedinţiei României şi se lăuda că va sta mai mult cu familia, Traian Băsescu este mai prezent ca niciodată în viaţa publică şi politică.

basescu 7

Scăpat de presiunea mandatelor de preşedinte, Băsescu are ieşiri ce prind tot mai mult o nuanţă de ironie clasică celor care au, mai degrabă, şcoala vieţii.

Astfel, imediat după ce Guvernul Cioloş a trecut cu bine prin Parlament, actualul lider al Mişcării Populare a ieşit din nou la atac.

Prima ţintă a sa a fost preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a taxat pentru declaraţia conform căreia Iohannis va contesta decizia instanţei care l-a făcut să piardă un imobil.

“Iohannis are momente când derapează, cum a fost şi povestea aceea cu “ghinion”. În mod categoric a greşit când a spus că soluţia nu-l mulţumeşte şi că va căuta o cale prin care să o conteste. Şi eu am primit sentinţe care nu erau bune. Am înghiţit în sec şi am tăcut din gură. Nu i-aş recomanda să facă o contestaţie în anulare pentru că va pierde. Din ce am văzut în presă, baza acestei restituiri a fost un fals. N-ai cum să câştigi nici cinci mii de contestaţii”, a spus fostul preşedinte Traian Băsescu.

Totuşi, liderul Mişcării Populare a afirmat că înţelege situaţia dificilă prin care trece Iohannis “în cazul în care instanţa a hotărât să dea înapoi şi banii de chirie pe care i-a primit atâţia ani în mod nejustificat, în baza unui fals. Atunci lucrurile devin cu adevărat dramatice”.

A doua ţintă a lui Traian Băsescu a fost una dintre ţintele lui favorite, fostul premier Victor Ponta. După ce Guvernul Cioloş a trecut de votul din Parlament, Băsescu a scris pe Facebook: “Doctor Ponta nu mai este prim ministru. Slavă Domnului!”.

Pe lângă aceste atacuri, Băsescu l-a lovit subtil şi pe Cătălin Predoiu, primvicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, despre care spune că “este veşnica speranţă pentru funcţia de prim ministru. Felicitări pentru perseverenţă!”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version