Extrem de activ în ultima perioadă, Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a reluat ironiile la adresa rivalilor din Partidul Naţional Liberal.

traian_basescu2

PNL-iştii au solicitat o Ordonanţă de Urgenţă pentru ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin deşi, iniţial, ei votaseră alături de PSD proiectul de lege prin care s-au introdus alegerile într-un singur tur.

Traian Băsescu ştie foarte bine acest lucru şi nu a ratat ocazia să-i arate cu degetul: “Despre neputincioşi în politică. Atunci cînd liberalii, în comisia condusă de PNL-istul Mihai Voicu şi ulterior în plenul Parlamentului, au votat alături de PSD alegerea primarilor dintr-un singur tur, le-a părut că s-au pricopsit politic. Atunci când din programul Guvernului Cioloş au scos emiterea legii pentru alegerea primarilor în două tururi, de asemenea au votat programul cu multă veselie tot alături de PSD”.

“Acum, când au constatat că protejatul lor, al lui Iohannis şi al lui Hellvig (“mortul” Cristian Buşoi – n.r.) nu are şanse să câştige Primăria Capitalei, vor să se revină la două tururi pentru alegerea primarilor. Eu nu spun că nu este corectă alegerea primarilor din două tururi. Dimpotrivă, susţin că alegerea primarilor dintr-un singur tur este un experiment greşit făcut în timpul mandatului meu şi care trebuia corectat. Dar revenirea liberalilor asupra subiectului, după ce acum câteva săptămâni au votat alături de PSD actuala lege electorală, dar şi programul Guvernului Cioloş, nu înseamnă nimic altceva decât neputinţă şi disperare pe care liderii PNL încearcă să le salveze prin propagandă mincinoasă făcută împotriva propriilor aranjamente cu PSD”, este mesajul transmis de fostul preşedinte al României.

Mai mult, Băsescu este convins că “Iohannis şi Hellvig nu-l pot face pe Cristian Buşoi primar al Capitalei nici în două tururi” şi le recomandă liberalilor “să încerce cu Cătălin Predoiu, că el oricum este tot timpul încălzit şi pregătit”, aluzie la un comentariu făcut de Predoiu în momentul în care s-a spus că va deveni premierul lui Iohannis după ce acesta din urmă a câştigat alegerile prezidenţiale.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version