Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea mită 30.000 de lei (din șpaga de 400.000 lei percepută) și trimis în judecată în decembrie 2016, vrea să depășească recordul la traseism politic.

După ce a migrat în ultimul deceniu de la PSD la PNL şi la UNPR, Cherecheș vrea nici mai mult, nici mai puțin, să fie ales președintele organizației de Maramureș a Forumului Democrat German (FDR).

Astfel, șpăgarul Cherecheș își lipește eticheta de președintele Klaus Iohannis, care a condus această formațiune politică în perioada 2002-2013. 

“Sunt hotărât să-mi depun candidatura în momentul noilor alegeri la funcţia de preşedinte al FDR. Consider că poate fi o candidatură interesantă, dar şi bine venită”, a anunțat Cătălin Cherecheş sâmbătă, la Zilele Comunităţii Germane – “Freamăt de Primăvară” din județul Maramureș.

Reales primar al municipiului Baia Mare deși se afla arestat preventiv după ce fusese prins cu șpaga, Cherecheș susține că spiritului german se resimte la nivelul comunităţii.

“Sunt foarte încântat că spiritul german se simte prezent aici în Baia Mare, chiar dacă comunitatea germană nu este una numeroasă, şi cred că este un semn al valorii primordiale a oraşului, valoare care constă în diversitatea oraşului nostru. Ţin foarte mult să scoatem în evidenţă în cel mai pozitiv, în cel mai frumos mod diversitatea noastră, iar cei care se ocupă de activităţile Forumului German au această dorinţă de a fi alături de întreaga comunitate în acest demers al nostru”, a declarat Cătălin Cherecheş.

Cătălin Cherecheş a fost sprijinit la ultimile alegerie locale din 2016 de alianţa politică denumită “Coaliţia pentru Baia Mare”, formată din FDR, UNPR, PNŢCD, PSRO, UDMR şi PNL.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version