Deputatul USR Stelian Ion îl acuză pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că a venit miercuri „cu o mapă sub braţ” şi le-a pus pe masă „cartoful fierbinte”parlamentarilor din comisia specială, fără ca aceștia să poată vedea proiectul de modificare a legilor Justiţiei, singurul care l-a primit fiind Florin Iordache, președintele comisiei (și autorul scandaloasei OUG 13 din februarie, care a generat masive proteste de stradă, în urma cărora Guvernul a abrogat actul normativ).

Tudorel Toader sursă foto Mediafax

„Rămâne să vedem textul pe care înţeleg că l-a înmânat domnului fost ministru al Justiţiei, Florin Iordache. Aşadar nu facem decât să speculăm la momentul acesta pentru că domnul ministru a venit cu o mapă la sub braţ, ne-a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat fără să răspundă la prea multe întrebări. Legat de alte aspecte ale acestei legi, rămâne să vedem care sunt propunerile, cert este că nu aceasta este maniera corectă de a face propuneri legislative. Guvernul trebuia să facă un proiect, să-l depună la registratură, nu să vină să-l pună pe birou şi să spună: «Luaţi acest proiect şi dacă vreţi să-l asumaţi, domnilor deputaţi şi senatori, să o faceţi». Este un mod atipic şi nemaiîntâlnit”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Deputatul USR a mai afirmat că eventuala punere a Inspecţiei Judiciare sub controlul Parlamentului ar fi „cea mai nefericită idee”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version