Prim-ministrul Mihai Tudose a participat sâmbătă la Reuniunea cvadrilaterală România – Bulgaria – Serbia – Grecia care va avea loc la sediul Președinției Serbiei.

După reuniune, de la ora 11.00, președintele Vucic și prim-miniștrii român, bulgar și grec au susținut o conferință de presă comună.

Întrebat dacă afirmația președintelui Donald Trump privind recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului ar putea fi afectate țările din Balcanii de Vest în contextul reacțiilor declanșate, Mihai Tudose a spus că Guvernul României își manifestă aceeași poziție – de a fi implicat alături de UE și partenerii din NATO pentru orice efort care duce la stabilitate și securitate în zonă.

“Am vorbit de globalizare, am vorbit de interconectare, nu mai există conflicte îndepărtate şi conflicte apropiate. Din acest punct de vedere, orice zonă care pune în pericol, orice conflict care pune în pericol stabilitatea, siguranţa cetăţenilor noştri reprezintă o preocupare. Ne manifestăm ca şi guvern al României aceeaşi poziţie de a fi implicaţi alături de partenerii din Uniunea Europeană, solidari, şi cu partenerii din NATO pentru orice efort care duce la stabilitate şi securitate în zonă, a precizat premierul României, Mihai Tudose.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version