În aceste condiții, PSD+ALDE nu mai au majoritate parlamentară.

Adrian Țuțuianu, unul dintre cei trei inițiatori ai scrisorii anti Dragnea – ceilalți fiind Paul Stănescu și Gabriela Firea -, a anunțat că 50 de parlamentari au semnat documetul prin care liderului PSD i se cere demisia din fruntea partidului și din cea a Camerei Deputaților.

”Suntem cu 17 procente sub scorul de la parlamentare și există o tendință, nu e o scădere de moment. (…) Am câștigat alegerile și cu meritul lui Liviu Dragnea, dar a fost și meritul celor din teritoriu, pentru că nimeni n-a lucrat singur în această competiție”, a comentat el, miercuri seara, la B1Tv.
 
Țuțuianu a admis că nu doar Dragnea este vinovat: “Și noi suntem, cei care am acceptat schimbarea a trei guverne, nominalizarea unor persoane la guvernare care sunt departe de ceea ce trebuie”.
 
Întrebat de ce au acceptat această situație, social-democratul a răspuns:
 
”Am pornit de la ceea ce ne unește. Am arătat că continuăm lucrurile începute de PSD. Continuăm cu Legile Justiției, pentru că sistemul judiciar din România trebuie resetat, continuăm cu modificarea Codurilor Penale, ținând cont și de ce spune CCR, mergem mai departe cu Legile privind securitatea națională, condamnăm încălcările repetate ale drepturilor omului, deci sunt lucruri pe care le-am crezut extrem de importante și am crezut în sinea noastră toți că acestea au prioritate, nu nemulțumirile legate de o persoană sau de o acțiune sau alta. De asta am tolerat niște lucruri. De data asta am răbufnit și suntem mai mulți”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version