Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Parlament, că deputații și senatorii Uniunii susțin moțiunea de cenzură, însă a atras atenția că „orice temporizare” a depunerii acesteia, „prin tot felul de pretexte, va lăsa senzația că nu se dorește preluarea guvernării de către opoziție”.

Kelemen a spus ca UDMR nu va acorda o susținere ”subterană” Guvernului Dăncilă, însă a avertizat PNL că la votul în Parlament pentru restructurare, premierul ar putea primi 233 de voturi, deoarece negociază de zor cu deputați și senatori să-i acorde susținerea. 

„Ar putea să aibă 233 de voturi guvernul la restructurare”, a precizat liderul UDMR.

„S-ar putea să fie o surpriză mare dacă se mai pierde o săptămână”, a adăugat el, arătând că liberalii au pierdut deja una.

Kelemen Hunor a insistat că moțiunea de cenzură va avea voturile UDMR, dar nu depinde de ele.

Totodată, el a asigurat că „nu îl susținem pe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului”, în locul lui călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat. PSD îl susține pe Meleșcanu, care a acceptat, în ciuda amenințării cu excluderea din ALDE.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni, la finalul ședinței conducerii centrale a partidului, că formațiunea pe care o conduce va purta în următoarele două săptămâni negocieri cu toate grupurile parlamentare pentru depunerea și adoptarea unei moțiuni de cenzură care să ducă la demiterea Guvernului Dăncilă.

El a precizat că PNL va depune moțiunea doar când se vor strânge  minimum 234 de semnături, cu unul mai mult decât necesarul, și când va fi sigur că are 90% șanse să treacă de vot.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version