Tot mai mulţi lideri politici sunt împotriva ideii ca Guvernul să aibă iniţiativa pe probleme de graţiere sau modificarea Codurilor Penale.

Attila Korodi
Attila Korodi

Ultimul înscris pe listă este Attila Korodi, liderul deputaţilor UDMR. Acesta susţine că nu este neapărat împotriva unei graţieri, dar spune că “nu este sănătos ca aceasta să vină din partea Guvernului pe o Ordonanţă de Urgenţă sau pe asumarea răspunderii. Asta e o problemă care trebuie decisă în Parlament”.

Mai mult, într-o intervenţie la RFI, liderul UDMR a amintit că “în Parlament, la ora actuală, se află şi Ordonanţa pe Codul Penal şi Procedură Penală emisă de Guvernul Cioloş, care este tot atât de greşit, pentru că modifică foarte multe puncte prin OUG. Deci acea dezbatere ar fi fost posibilă cuplată şi Parlamentul să decidă într-un mod transparent în dezbateri parlamentare şi atunci oamenii nu mai rămâneau cu acest gust amar, când ştii că se întâmplă ceva, dar nu înţelegi”.

Concluzia lui Korodi este clară: “politic vorbind, indiferent dacă vorbim de Codul de Procedură Penală, Codul Penal sau de graţiere, ar trebui amândouă acte normative de modificare sau de legiferare să fie decise în Parlament. Nu dorim nici OUG, nici o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pe tema graţierii şi a modificării Codului Penal. Atunci nu mai putem controla prin dezbateri transparente în Parlament anumite greşeli sau derapaje sau abordări greşite”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version