După ce a votat cot la cot cu PSD și ALDE modificarea Legilor Justiției în decembrie 2017, UDMR dă înapoi cu Codurile penale.

De fapt, UDMR a dat înapoi încă din vară, când nu a votat legile de adoptare a Codului penal și Codului de procedură penală. 

Cu atât mai mult nu susține modificarea lor prin Ordonanța de urgență (OUG) anunțată de premierul Viorica Dăncilă și ministru Justiției, Tudorel Toader.

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat joi, la RFI, că ar fi o greşeală ca Executivul să emită o astfel de ordonanţă.

UDMR a anunțat miercuri că nu votează nici Legea pensiilor:

UDMR nu votează Legea pensiilor! PSD l-a fentat cu un amendament

“Pe legislaţia penală nu susţinem, dacă depinde de noi, sigur, nu suntem la guvernare, dar nu susţinem adoptarea unor măsuri, unor demersuri, prin Ordonanţe de Urgenţă. A fost greşit şi în 2016, când Guvernul tehnocrat a adoptat o asemenea măsură, a modificat Codul Penal şi cel de Procedură Penală prin OUG. Ar fi greşit şi de data aceasta, dacă s-ar face, chiar dacă sunt articole declarate constituţionale”, a spus Cseke Attila.

“De aceea avem Parlament, este un proiect legislativ care se întoarce în Parlament de la CCR. Parlamentul este îndrituit să facă acele modificări care pot fi făcute, pentru a fi constituţional proiectul. Deci într-un cuvânt, nu am susţine o asemenea modalitate de modificare a legislaţiei penale”, a conchis liderul senatorilor UDMR.  

PSD și ALDE au nevoie de cele 30 de voturi ale UDMR pentru a constitui majoritatea pierdută în Parlament.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version