După lungi negocieri cu PSD și ALDE, parlamentarii UDMR au decis să nu pună umărul la dărâmarea Guvernului Grindeanu.

sursă foto expunerecom

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat marți la ora 14.10 că parlamentarii UDMR nu numai că nu vor vota, dar nici nu vor fi prezenți în plen, la vot.

“Nu vom intra în sală”, a precizat el. 

Tăriceanu: Am oprit discuțiile după speculațiile că facem un troc 

Anterior, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că negocierile cu UDMR au fost oprite pentru a nu alimenta speculațiile că face “un troc”.

“Am constatat de dimineață că erau mult prea multe lucruri aș spune în discuție, în negociere și nu aveam timp literalmente pentru a face o treabă serioasă și responsabilă. Ca atare, am hotărât să oprim această discuție pentru a o putea relua la o dată pe care n-aș putea să v-o precizez, într-un cadru mult mai liniștit, mult mai calm. Acum am văzut toate speculațiile care se făceau referitoare la un troc cu UDMR. Pentru ca să nu se instaleze această idee, am hotărât să oprim discuțiile. De altfel, așa cum am spus, PSD împreună cu ALDE avem voturile necesare, avem majoritatea pentru moțiunea de cenzură, așa că nu avea rost să insistăm pe această direcție, care putea să fie speculată devaforabil împotriva noastră și să creeze anumite îngrijorări membrilor noștri sau simpatizanților noștri”, a spus Tăriceanu înaintea ședinței Biroului Politic al ALDE.

Întrebat dacă se va mai discuta cu UDMR în vederea formării noului guvern, Tăriceanu a negat.

“Nu. Ulterior nu înseamnă până la formarea guvernului. Ulterior înseamnă anul acesta, anul viitor, nu știu să vă spun”, a adăugat președintele Senatului.

”Nu ne-am certat, dar ne-am despărţit în relaţii foarte bune, dar ne vedem fiecare de agenda proprie”, a declarat Tăriceanu.

El a explicat că legile iniţiate de UDMR nu puteau fi trecute de votul plenului Senatului într-un timp scurt, fiind nevoie de o analiză.

”Nu e vorba de compromisuri, dar o astfel de lege, sau toate cele trei legi trebuie foarte bine gândite, aşezate, analizate şi deciziile luate nu sub presiunea timpului. (…) Am arătat toată disponibilitatea, dar în faţa volumului mare ne-am dat seama că nu putem să gestionăm într-un timp atât de scurt aceste chestiuni. Ne-am oprit”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version