Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat, luni seara, că nu dă curs solicitării venite din partea lui Tudorel Toader, ministrul Justiției, pentru revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție.

UDMR, formațiune politică aflată, practic, împotriva lui Iohannis, a anunțat marți, prin vocea lui Kelemen Hunor, liderul partidului, că “nu este nimeni surprins de decizia luată de domnul președinte”.

“Este o decizie absolut previzibilă. Cred că pe nimeni nu a surprins această decizie a preşedintelui. A zis, încă dinainte să ajungă cererea de revocare din partea ministrului pe masa preşedintelui, că el este mulţumit de prestaţia doamnei Kovesi şi nu găseşte niciun motiv pentru o revocare înainte de expirarea mandatului. Deci, din acest punct de vedere, preşedintele a fost extrem de consecvent, a rămas consecvent, este şi a fost extrem de previzibil, nu e nimic nou sub soare”, a spus Hunor, într-o intervenție avută la RFI.

Liderul UDMR consideră că motivele invocate de Tudorel Toader sunt nesemnificative și că ar trebui să se insite pe protocoalele semnate de SRI cu toate segmentele Justiției.

Despre acest subiect, liderul UDMR susține că “aceste protocoale sunt neconstituționale. Toate segmentele Justiției sub o altă pătură, sub o altă instituție. În acest context nu se poate vorbi despre independența Justiției”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version