După ce a lăsat să se înțeleagă că Victor Ponta și Dan Șova au făcut pace cu Sistemul, pentru a scăpa de condamnări în dosarul Turceni-Rovinari, Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, a ieșit la atac.

Direct de pe plaja din Costa Rica, Udrea a anunțat că “obiectivul celor din Sistem a fost din start să-i scoată de joc pe politicienii puternici. Așa a ajuns România pe mâna unor politicieni slabi și lași. De la Parlament la Guvern, au rămas oamenii cu care Sistemul șterge pe jos”.

Atacul lui Udrea a continuat: “Oamenii ăștia sunt niște cârpe cu care Sistemul șterge pe jos. Dacă ei nu sunt în stare să se lupte cu sistemul, ar trebui să-și dea demisia. Domnul Dragnea, de exemplu, face un pas în față și 10 pași în spate. A fost la tenis, la tăiere de porc, poate ne spune și nouă niște lucruri despre domnul Coldea, despre doamna Kovesi. Asta dacă are curaj, desigur”.

Fostul ministru al Dezvoltării a ținut să precizeze din nou că “eu nu am fugit în Costa Rica. Sunt asumată aici. Am cerut statut de protecție și consider că este obligatoriu să îl am. Am plecat din România când mi-am dat seama că nu am nicio șansă să fiu judecată corect. Nu-mi doresc să trăiesc în altă țară decât în România. Nu vreau să stau în altă parte”.

Culmea este că Udrea pare să fie în simpatie cu Dan Voiculescu, unul dintre dușmanii ei de pe vremuri: “Eu cred că cel care a gândit acest sistem de preluare a Puterii prin Justiție este Florian Coldea. Sau cel puțin el a condus acest sistem, dar nu o făcea în mod direct. Domnul general Dumbravă comunica cu judecătorii. Am aflat cum susțineau anumiți judecători la ÎCCJ și cum în cazul domnului Voiculescu s-au implicat să aibă parte de o pedeapsă maximă”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version