UPDATE: Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în debutul ședinței Guvernului, că hotărârile cu privire la reorganizarea ministerelor vor fi adoptate, cel mai probabil, până pe 15 ianuarie.

“La şedinţa trecută v-am solicitat să veniţi cu proiectele de hotărâre de guvern de organizare şi funcţionare a fiecărui minister, cu două excepţii: Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, acolo unde este necesar avizul CSAT şi unde va trebui să avem o discuţie separată. Este o primă discuţie, nu adoptăm decât acele hotărâri de guvern unde am clarificat toate aspectele legate de optimizarea, de eficientizarea activităţii fiecărui minister. Vom discuta hotărârile de guvern şi după ce luăm toate deciziile, le vom adopta, cel mai probabil, până în 15 ianuarie, termenul pe care vi-l dau”, le-a spus Orban miniștrilor.

În şedinţă au fost prezentate, într-o primă lectură, hotărârile privind reorganizarea mai multor ministere, printre care Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Finanţelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii şi a Secretariatului General al Guvernului. 

Aceasta a fost ultima ședință de Guvern din anul 2019, fiind convocată de premierul Ludovic Orban după ce i-a chemat pe miniștrii Cabinetului său și vinerea trecută, la ora 20.00.

Au trecut două luni de la adoptarea ordonanței de urgență (OUG) privind restructurarea, dar miniștrii nu au pregătit până acum proiectele de hotărâre prin care să taie posturi din ministerele pe care le conduc.

Vineri, la începutul ședinței Guvernului, Orban a spus: „O să și lămuresc, pentru că m-au întrebat din mass-media, de ce mai fac ședință pe 30 decembrie. Vă spun de acum: pe 30, toate hotărârile de Guvern de organizare și funcționare ale ministerelor vreau să aibă toate avizele și să le adoptăm. Repet, toată hotărârile de funcționare și organizare. Acesta e principalul obiectiv al ședinței din data de 30 pentru că trebuie să intrăm în Anul Nou cu noile organigrame ale ministerelor, în funcție de viziunea voastră ca și miniștri și în funcție de elementele care există în ordonanță de urgență de funcționare și organizare a Guvernului”.

Cabinetul lui Ludovic Orban (PNL) are 16 ministere, față de 28 ale fostului guvern condus de Viorica Dăncilă (PSD).

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version