Puterea pare să facă un pas înapoi cu modificarea Codurilor penale, însă totul rămâne în coadă de pește: în timp ce Florin Iordache, președintele Comisiei parlamentare speciale, a anunțat că este posibilă o astfel de variantă, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că “nu vede sensul”.

“Nu văd sensul convocării unei sesiuni extraordinare. Proiectele pe care le avem în vedere şi Directiva europeană are un termen limită care este aprilie 2018 şi cred că în timpul sesiunii normale putem să abordăm aceste lucruri. Nu am discutat încă în coaliţie, dar v-am spus punctul mei de vedere”, a spus Tăriceanu la Parlament, întrebat de jurnaliști.

Comisia specială dezbate de 4 zile amendamentele depuse pentru modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală, iar Florin Iordache a anunțat că ia în calcul o sesiune parlamentară specială în luna ianuarie, astfel încât la începerea sesiunii ordinare din februarie 2018 să se treacă direct la vot în Camera deputaților și Senat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version