UPDATE ora 17.30: Viorica Dăncilă a fost validată, tot cu două voturi împotrivă, și de CEX-ul PSD drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale din toamnă. Decizia finală de validare a candidatului va fi luată la congresul PSD din 3 august. 

UPDATE ora 12.35: Doar două voturi au fost date în Biroul Politic Național al PSD împotriva candidaturii Vioricăi Dăncilă pentru prezidențiale. Unul dintre voturile împotrivă au fost din partea lui Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, și celălat, din partea lui Paul Stănescu, liderul PSD Olt.

Urmează ședința CEX. 

UPDATE ora 12.15: Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat ,în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD, că se retrage din cursa internă a partidului pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale.

Viorica Dăncilă va primi, marți, din partea baronilor locali ai PSD, în Biroul Politic Național al partidului, apoi în Comitetului Executiv (CEX), votul pentru candidatura la prezidențiale.

Doi dintre liderii de vârf ai PSD care își anunțaseră intrarea în cursa internă a partidului pentru candidatura la Președinția României s-au retras, în ultimele zile. Este vorba despre Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor, și Mihai Fifor, secretarul general și purtătorul de cuvânt al PSD.

Totul a venit după ce Viorica Dăncilă a anunțat, săptămâna trecută, că PSD va merge la alegerile prezidențiale cu un candidat propriu și că ia în calcul să candideze, dacă partidul i-o va cere. Până acum, mai mulți lideri de filiale și-au anunțat susținerea pentru ca ea să ajungă la Cotroceni. Dăncilă a fost deja în turneu prin țară, începând cu o vizită în județul Mehedinți, pentru a se asigura de susținere din partea baronilor locali.

Biroul Politic Național al PSD va începe la ora 11.00, la Parlament, iar propunerea pentru Cotroceni va fi confirmată apoi în ședința CEX, tot marți, la ora 12.00. Dăncilă a ales această formulă, în loc să aștepte congresul PSD de pe 3 august, când candidatura ei, deja decisă în forurile de vârf, va fi anunțată și votată de formă.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version