Fostul ministru PNL al Culturii în Guvernul Ponta, acum membru ALDE în partidul lui Tăriceanu, Daniel Barbu a declarat că meseria de politician este ”cea mai grea”, una “mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, deoarece aleşii îşi riscă în fiecare zi libertatea şi sănătatea.

barbu vot oprea

Declarația survine după votul dat pe față în Senat pentru respingerea cererii DNA de începere a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

”V-aţi ales o meserie grea. Este cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (…) Meseria de politician este grea şi foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. Este o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. Este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, le-a spus senatorul colegilor de partid, la Liga Aleşilor Locali ai ALDE.

Ponta și “meseria periculoasă” a baronilor locali

Reacția lui Barbu vine la doi ani și jumătate după ce șeful său din guvern, Victor Ponta, a declarat în aprilie 2014 că preşedinţii consliilor județene (CJ), numiți de presă “baroni locali”,  au o „meserie periculoasă” pentru că sunt „ţintă pentru procurori”.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version