Guvernul continuă rectificarea bugetară mascată, dislocând din Fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului Marcel Ciolacu bani pentru ministere și unele instituții – acum pentru SGG, STS, TVR, ANS, ANRSPS.

În acest fel, Ciolacu evită redistribuirea fondurilor necheltuite de către unele ministere la cele rămase fără bani. Dacă ar face rectificare bugetară, Guvernul ar arăta situația dezastruoasă în care se află și nu ar mai putea alimenta cu bani europeni Fondul de rezervă.

UPDATE: Bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării pe anul 2023 a fost suplimentat cu 5,987 milioane lei, pentru asigurarea cheltuielilor de personal până la finalul anului şi a sumelor datorate pentru persoanele cu handicap neîncadrate.

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost suplimentat cu 14,3 milioane de lei credite de angajament şi credite bugetare. Fondurile sunt necesare pentru asigurarea cheltuielilor drepturilor de personal şi de natură salarială pentru angajaţii Ministerului Agriculturii şi instituţiilor subordonate.

Bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a fost suplimentat cu 43,9 milioane lei, pentru finanţarea cheltuielilor de personal până la finalul anului.

A fost aprobată şi majorarea bugetului Secretariatului General al Guvernului (SGG) 10,5 milioane lei, pentru plata drepturilor salariale, a drepturilor izvorâte din punerea în executare a titlurilor judecătoreşti, precum şi cu 32 de milioane de lei pentru Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), pentru finanţarea cheltuielilor de personal, aferente lunilor octombrie şi noiembrie 2023.

Totodată, bugetul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a fost suplimentat cu 42,79 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare.

Guvernul a aprobat şi un memorandum care prevede majorarea limitelor de credite aferente lunii noiembrie pentru Consiliul Legislativ cu suma de 197.000 lei credite de angajament şi 41.000 lei credite bugetare. Fondurile sunt necesare în vederea achiziţionării platformei software „Evidenţa legislaţiei” şi a unui soft de securitate.

În urmă cu două zile, Guvernul a suplimentat din Fondul de rezervă cu 2,17 miliarde lei bugetul Ministerului Educației, după ce, vineri, a procedat la fel cu bugetele ministerelor Transporturilor, Mediului, SIE și Ministerului Public.

Rectificarea mascată continuă: Guvernul Ciolacu a suplimentat cu 2,17 mld lei bugetul Educației
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version