Cu o zi înainte de a fi votat de Parlament ca șef al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, achitat de Curtea de Apel București în februarie 2022, după ce fusese conamnat pe fond, de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani de închisoare cu executare, a anunţat luni, după audierea în comisiile parlamentare, că soţia sa a demisionat din funcţia de secretar general al ANCOM, deoarece este „o chestiune normală, etică”.

UPDATE 9 mai: Majoritatea PNL-PSD-UDMR-Minorități din Camera Deputaţilor şi Senat l-a numit pe Valeriu Zgonea în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Au votat „pentru” 270 de parlamentari, iar 33 au votat „împotrivă”.

Zgonea a precizat că soţia sa lucrează de 5 ani în această instituţie.

„Ea şi-a depus astăzi demisia din funcţia de secretar general, este o chestiune normală, etică şi nu va influenţa sub nicio formă bunul mers. Dumneavoastră mă ştiţi foarte bine, eu sunt un om care iau deciziile, am principiile mele, câteodată ele sunt judecate greşit sau nu, nu ştiu, dar ştiu să gestionez şi să manageriez o echipă de profesionişti ca cea de la ANCOM”, a declarat Zgonea.

Zgonea s-a căsătorit cu Laura, in 2014, care după numai 2 ani a fost angajată la ANCOM.

Divorțat de prima soție, Nicoleta Cristina, trebuie să spunem că Zgonea a căcut acest lucru nu înainte de a o „aranja” cu sinecura de șef Serviciu Reglementare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), încă din 2013, când el deținea a 3-a funcție în stat.

Viața amoroasă a lui Zgonea a fost destul de zbuciumată: are doi copii: Dragoș,, din prima căsătorie, și pe Maria, dintr-o relație anterioară, pe care însă nu a oficializat-o.

Amintim că Zgonea a fost dat afară din PSD în aprilie 2016, când partidul era condus de pușcăriașul de mai târziu Liviu Dragnea și pe care l-a criticat că a rămas în funcție după condamnarea definitivă într-un prim dosar, la închisoare cu suspendare, pentru fraudă electorală.

Dragnea: „Nu ne mai împăcăm cu Zgonea; prea mergea des la Cotroceni”

„Eu nu mai sunt în politică de 8 ani. (…) Eu am fost întrebat, m-am analizat, am avut o discuţie acasă şi mi-am asumat această responsabilitate. Cred că competenţele, aptitudinile mele – şi ştiţi foarte bine că şi în Parlament am colaborat cu toate partidele politice – îmi permit să pot să găsesc acele instrumente ca această instituţie să fie respectată şi să-şi facă treaba cu profesionalism”, a precizat Zgonea.

Ales deputat în patru legislaturi consecutive (2000-2016) pe listele PSD și președinte al Camerei Deputaților în perioada 2012-2016, Valeriu Zgonea (55 de ani) nu a rămas însă „al nimănui”, după ce a fost dat afară din partid.

Zgonea lucrează, în prezent, în structurile Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică București (ICI), semn că a fost mai demult „în cărți” pentru șefia ANCOM – arbitrul pieței telecom.

De la această instituție, el încasează anual suma de 115.995 lei. O altă sursă de venit, potrivit declarației de avere, este firma de consultanță, care i-a adus 69.918 lei pe an.

De profesie inginer de căi ferate, Valeriu Zgonea a lucrat ca stagiar la SC construcții feroviare SA, din 1985 până în 1983, apoi la CFR SA, din 1994 până în 2000 – deci toată viața la stat.

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version