Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Guvernul Orban trimite Parlamentului, pentru adoptare în sesiunea extraordinară, propunerea de reglementare a internării pesoanelor asimptomatice

UPDATE! Ședință de guvern, pentru adoptarea proiectului de lege privind carantina și izolarea în acord cu decizia CCR

UPDATE: Proiectul de lege a fost adoptat.

Arafat: Izolarea poate fi la domiciliu doar ca excepție, când e depășită capacitatea spitalelor

Premierul Ludovic Orban a convocat, pentru luni la ora 12.00, o ședință de guvern în care va fi adoptat proiectul de lege privind reglementarea carantinei și izolării în acord cu decizia Curții Constituționale a României (CCR).

Amintim că CCR  a decis că prevederile actuale din legislație în privința carantinei sunt neconstituționale, iar internarea obligatorie a celor depistați pozitiv, dar asimptomatici, nu poate fi făcută prin ordin al ministrului Sănătății., ci prin lege.

CCR motivează de ce carantina și internarea obligatorie sunt neconstituționale

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute: „Ne pregătim pentru un proiect legislativ pe care îl vom şi promova în şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului, care tocmai acele recomandări ale Curţii Constituţionale vrem să le clarificăm foarte atent. Boală transmisibilă, carantină, izolare, tratament şi internare. Recomandările şi articole care nu sunt conforme – potrivit Curţii Constituţionale – din Legea 95 sau Legea 50 sau din Ordonanţa de Urgenţă 99 suntem în măsură să le putem reaşeza legislativ, dar avem nevoie de cooperarea dumneavoastră, avem nevoie de colaborarea corpului medical pentru a putea gestiona acest moment. (…) Au fost nişte recomandări ale Curţii Constituţionale, care recomandau claritate şi previzibilitate, le vom face într-un proiect legislativ, vom reveni şi cu un ordin de ministru în ceea ce priveşte această izolare”.

Duminică, într-o emisiune la Realitatea Plus, Tătaru a spus că proiectul este gata şi va fi pe ordinea de zi a şedinţei Executivului.

„Mâine vom avea o şedinţă de Guvern în care îl vom ridica pe ordinea de zi. Odată ce vom avea adaptate, statuate şi votate în Parlament ce înseamnă boală transmisibilă, ce înseamnă carantină, ce înseamnă izolare, ce înseamnă pacient internat, sunt lucruri pe care le vom pune pe tapet şi ne vom întoarce la ce înseamnă identificarea unui focar, izolarea unei zone, carantinarea unei zone”, a precizat ministrul Sănătăţii.

446 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv