Parlamentarii Uniunii Salvați România (USR) s-au aliat cu cei ai PNL, marți, împotriva revenirii la majorarea cu 40% a pensiilor așa cum prevede Legea 127/2019, pe care și ei au votat-o, iar președintele Klaus Iohannis a promulgat-o, înainte de a fi reales.

Senatorul USR George Dircă s-a ferit, însă, de pronunțarea  sintagmei „majorarea pensiilor”:

„Proiectul de rectificare bugetară trimis de Guvern a fost înţesat cu amendamente de o majoritate toxică, de PSD-ALDE. A fost deturnat scopul acestei rectificări bugetare într-un act de populism ieftin şi o dovadă crasă de iresponsabilitate, iar rezultatele amendamentelor depuse nu fac altceva decât să arunce ţara într-o criză economică pe care cu greu am reuşit să o evităm în această perioadă. Prin urmare, grupurile parlamentare ale USR nu vor vota rectificarea bugetară în forma amendată de PSD şi de ALDE”, a declarat el, la tribuna Parlamentului.

Până la urmă, votul a fost în favoarea revenirii la majorarea cu 40% a punctului de pensie.

Concret, parlamentarii au respins, din OUG nr. 135/2020 privind rectificarea bugetară, articolul care prevede o creștere cu doar 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei a punctului de pensie.

Au fost 242 de voturi „pentru” majorare, 147 ‘„împotrivă” şi 11 abţineri. 

Parlamentul a majorat din nou pensiile cu 40%. Cîțu: „Este un act de agresiune la stabilitatea economică”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version