Afaceristul Dan Voiculescu, patronul Antena Group și fostul președinte al Partidului Conservator, a fost eliberat condiționat miercuri.

Decizia, una definitivă, a venit după ce Voiculescu a efectuat, efectiv, mai puțin de o treime din pedeapsa de 10 ani de închisoare încasată în august 2014, când a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunii de spălare de bani în celebrul dosar al privatizării ilegale a Institutului de Cercetări Alimentare.

Eliberarea condiționată a lui Dan Voiculescu nu a rămas fără urmări. Liderii Uniunii Salvați România au dat publicității, miercuri, un comunicat de presă prin care anunță că “decizia este una revoltătoare”.

Liderii USR consideră că nu exista motiv pentru ca Voiculescu să fie eliberat condiționat, atâta timp cât “Dan Voiculescu a putut să beneficieze de o reducere de 330 de zile din pedeapsa de 10 ani pentru cele 11 lucrări științifice a căror valoare nu a fost certificată de nicio instituție academică. De asemenea, este inadmisibil ca Voiculescu să fie eliberat condiționat atâta timp cât prejudiciul din dosar încă nu a fost recuperat”.

Concluzia celor de la USR este clară: “Pasivitatea autorităților controlate de PSD și ALDE denotă încă o dată toleranța coaliției aflată la guvernare față de furtul din banii publici. Voiculescu nu este decât un alt personaj controversat precum George Copos sau Gigi Becali care beneficiază de unul din articolele Legii 254/2013, lege inițiată de guvernul Ponta și care a condus la eliberarea anticipată a numeroase persoane condamnate în marile dosare de corupție”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version