„Liviu Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie sau Regulament”!

USR va depune în această săptămână o plângere penală la DNA împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru “un caz clasic de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, pentru că a convocat ilegal, cu publicarea în Monitorul Oficial, sesiunea extraordinară a acestui Camerei”.

„În această săptămână USR va depune o plângere penală la DNA împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, pentru neconvocarea Biroului permanent. E un caz clasic de abuz în serviciu”, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, într-o conferinţă de presă.

„Domnul Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie și de Regulament. (…) Niciuna dintre cele 3 condiţii – solicitarea preşedintelui României, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari – nu a fost îndeplinită. Ia r domnul  a pretins că sunt îndeplinite, explicaţiile cu şedinţa telefonică nu au acoperire regulamentară”, a explicat Barna.

Întrebat de ce plângerea penală va fi împotriva lui Dragnea și nu a lui Florin Iordache, căruia acesta i-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaților, Barna a spus că iniţiativa convocării Biroului Permanent, a sesiunii extraordinare şi publicarea în Monitorul Oficial îi aparţin lui Liviu Dragnea, nu lui Iordache.

Sesizare și la CCR

Marți, PNL şi USR au anunţat că vor sesiza CCR pentru convocarea sesiunii extraordinare la Camera Deputaţilor, după ce Biroul Permanent al acestui for, reunit marţi dimineaţa, nu a avut cvorum de lucru şi nu s-a putut decide convocarea plenului acestui for în sesiune extraordinară.

Florin Iordache a declarat însă că şedinţa Biroului Permanent care a convocat şedinţa extraordinară a avut loc telefonic, când membrii acestui for au convenit “cu majoritate covârşitoare” ca sesiunea să aibă loc marţi la ora 15:00.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version