USR şi Forţa Dreptei au atacat la CCR, marți, proiectul de lege adoptat în aceeași zi, privind devansarea alegerii preşedintelui României.

Legea privind devansarea alegerii preşedintelui României, adoptată de PSD-PNL-UDMR; merge la promulgare la Iohannis

„Acest proiect de lege, pe care PSD, PNL şi UDMR l-au trecut astăzi prin Parlament, încalcă nu mai puţin de 9 articole din Constituţie, încalcă decizii precedente ale Curţii Constituţionale, încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia. Dintre argumente – în primul rând predictibilitatea, previzibilitatea normelor juridice, care trebuie să fie un lucru de căpătâi în orice legislaţie. Nu poţi tu, putere, să schimbi regulile în timpul jocului doar pentru că aşa îţi convine”, a declarat liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, la Palatul Parlamentului.

Deputatul Forţa Dreptei, Violeta Alexandru, a spus că Alianţa Dreapta Unită „va avea un candidat competitiv la alegerile prezidenţiale şi asta este datoria noastră faţă de cei care ne privesc şi toţi cei care ne întreabă care este alternativa pe care ne-o oferiţi în faţa acestei bătăi de joc pe care o practică alianţa de la guvernare sprijinită de UDMR, dându-ne viaţa peste cap doar ca să îşi păstreze privilegiile”. Ea aadăugat: „Nu ne temem de nicio confruntare.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version