Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat, vineri dimineața, că solicită public demisia premierului Viorica Dăncilă.

Iohannis o acuză pe Viorica Dăncilă că este depășită de importanța funcției, că face praf politica externă a României și că pune guvernul la dispoziția penalilor din PSD și ALDE.

Evident, cei de la PSD și ALDE contestă anunțul lui Iohannis și susțin că președintele greșește când comite asemenea derapaje.

De partea cealaltă, reprezentanții USR și PNL au anunțat deja că susțin demersul lui Iohannis și solicită de urgență demisia Vioricăi Dăncilă.

“USR susţine solicitarea preşedintelui Iohannis şi aşteptăm demisia premierului. Acest conflict între Guvern şi preşedinte poate să arunce România în haos! Preşedintele a dat deja prea multe şanse PSD, prin numirea celor trei premieri în cursul unui singur an. Este clar că acest partid nu este în stare să guverneze România”, a transmis USR într-un comunicat postat pe Facebook.

Raluca Turcan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, a anunțat și ea, vineri, că “Viorica Dăncilă trebuie să-și dea de urgență demisia. Prin toate acțiunile sale a demonstrat că nu se poate achita de responsabilitățile ce îi revin. A confirmat toate dubiile cu privire la capacitatea domniei sale de a face funcției”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version