Condamnatul penal Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, susține că abia dacă ordonanța de modificare a Codul Fiscal nu va fi adoptată, Guvernul ar putea fi acuzat de manipularea bursei – așa cum a avertizat Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) că există suspiciuni.

„Ar fi o greșeală ca ordonanța să nu se dea. Dacă ordonanța nu se dă, abia atunci ar putea fi acuzat Guvernul de manipularea bursei. (…) Probabil a fost o reacție emoțională, probabil și o presiune pe guvern: atenție că se prăbușește bursa. Nu se prăbușește bursa, acțiunile își vor reveni, apropo, cred că e un foarte bun moment de declarat Vâlcov miercuri seară, la Antena 3.

Suspiciuni de manipulare a Bursei, după anunțul lui Orlando privind noile taxe

El a mai susținut că „o să vină ieftinirile de la 1 ianuarie“ și că în niciun caz nu vor crește ratele.

Despre amenințarea băncilor că vor pleca din România, Darius Vâlcov a spus: „Este exclus. N-o să vedeți niciodată câine să plece de la măcelărie“.

Întrebat dacă este o acuzație de cartel al băncilor, el a spus: ”Da, a existat tot timpul o suspiciune. A fost și ieșirea guvernatorului BNR, (…) n-am văzut reacții“.

Despre faptul că nu s-a făcut nicio anchetă în legătură cu aceste suspiciuni,Vâlcov a arătat că „e mai greu cu Consiliul Concurenței de lucrat, răspunsul e foarte simplu: o să analizăm și în doi-trei ani o să vă dăm un răspuns“.

Întrebat despre decizia de a permite retragerea din Pilonul II de pensii, Darius Vâlcov a spus că ideea a pornit de la acuzațiile care au fost aduse după înființarea contului Junior, în legătură cu faptul că părinții nu se pot atinge de banii depuși până când copilul împlinește 18 ani. „Am zis că poate au dreptate și am zis să dăm voie să se atingă de bani și acolo, și la Pilonul II, să nu sechestrăm banii“, a adăugat Vâlcov.

Ce nu spune el este faptul că în momentul în care românii vor retrage vanii de la companiile private de pensii, contribuția lor la Pilonul II va trece automat la stat.

Amintim că Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, pentru spălare de bani și mai multe fapte de corupție.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version