Vasile Blaga, copreşedintele Partidului Naţional Liberal, este audiat marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie.

sursa foto: Facebook Vasile Blaga
sursa foto: Facebook Vasile Blaga

UPDATE (13.11): La ieşirea din sediul DNA, Vasile Blaga a recunoscut că a fost audiat ca martor în dosarul Elenei Udrea. S-a ajuns la această situaţie după ce procurorii au stabilit că o parte din banii încasaţi ca şpăgi de Elena Udrea era folosită în campaniile PDL. Totuşi, Blaga susţine că “nu am fost prezent niciodată când s-au dat genţile cu bani”. Marţi urmează să fie audiat şi Ioan Oltean, secretar PDL în 2012.

 

Din primele informaţii reiese că liderul PNL este audiat în calitate de martor în dosarul în care Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, este acuzat că a luat şpăgi în valoare de milioane de dolari.

Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar pe cauţiune în acest dosar, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia.

Dosarul a creat mare vâlvă. Elena Udrea se declară nevinovată şi spune că totul este din cauza unui denunţ făcut de Ana Maria Topoliceanu, care vrea să o dea pe Udrea pe mâna procurorilor pentru a scăpa ea de problemele pe care le are cu legea.

Deputaţii au admis solicitările DNA de începere a urmăririi penale şi reţinerea Elenei Udrea, dar nu şi solicitarea de arestare a Elenei Udrea. Astfel, fostul ministru al Dezvoltării îi acuză pe oamenii legii că au “inventat” povestea cu controlul judiciar pe cauţiune. Udrea trebuie să achite cinci milioane de lei, dar spune că nu poate achita o asemenea sumă pentru că are toate bunurile deja sub sechestrul DNA.

În aceste condiţii, în cazul în care Udrea nu achită cauţiunea respectivă, este foarte posibil ca DNA să ceară din nou aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea fostului ministru al Dezvoltării.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version