Grațiela Gavrilescu va prelua funcția de vicepremier de la Daniel Constantin – care va fi dat afară și din funcția de copreşedinte al ALDE, la congresul din aprilie. 

Decizia a fost luată de Călin Popescu Tăriceanu duminică, după ce Biroul Politic Central (BPC) al ALDE i-a restras sprijinul politic lui Constantin.

Funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, pe care o deține ea în prezent Gavrilescu, o va ocupa senatorul Ilie Viorel.

Ultimul cuvânt îl va avea însă premierul Sorin Grindeanu și, evident, înaintea lui, Liviu Dragnea.

Grațiela Gavrilescu a fost audiată la DNA în dosarul Ordonanței 13 iar ancheta – desfășurată deocamdată in rem (pe faptă, nu pe persoană) – se continuă la Parchetul General.

Iată precizările procurorilor DNA: “Avizul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul (MRP) critica nemotivarea urgenței proiectului de modificare a CP și CPP (prin OUG 13 – n.r.). Acest aviz a fost predat de reprezentanții MRP către reprezentanții Ministerului Justiției. Personalul de specialitate din cadrul Ministerului Justiției a luat la cunoștință despre conținutul avizului MRP după ora 20.00 și a comunicat, prin intermediari, către ministrul Justiției, impedimentele rezultate din avizul MRP.

Între orele 20.00 și 21.00, la sediul Guvernului, au avut loc discuții tensionate cu privire la avizul MRP, între reprezentanții MRP și reprezentanții Ministerului Justiției. În final, reprezentanții MRP au fost convinși să modifice avizul inițial, astfel că, în intervalul amintit, a fost emis un al doilea aviz, de data aceasta favorabil, din care sunt eliminate toate pasajele critice la adresa proiectului de modificare a CP și CPP.

Acest al doilea aviz al MRP, favorabil, a fost finalizat în jurul orelor 21.10 – 21.15, fiind înregistrat, semnat, ștampilat și transmis prin fax către Ministerul Justiției, unde a fost înregistrat cu același număr ca și primul aviz”.

Continuarea faptelor, AICI.

Biroul Politic Central (BPC) al ALDE a votat duminică, cu 86 de voturi “pentru”, 5 abțineri şi 12 “împotrivă”, propunerea vicepreşedintelui Andrei Gerea de a i se retrage sprijinul politic lui Daniel Constantin pentru funcțiile deținute în Guvern. 

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version