Asaltat de jurnalişti pentru o reacţie asupra accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, premierul Victor Ponta a refuzat să dea detalii, dar i-a atacat deopotrivă pe Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, şi pe preşedintele Klaus Iohannis.

ponta guvern 2

“Fiind vorba despre un caz cercetat de către Parchet, după cum ştiţi foarte bine, eu am o interdicţie de la CSM, nici măcar cazul meu nu am voie să-l comentez, că afectez independenţa justiţiei. Cu atât mai puţin pot să comentez un alt caz pe rolul Parchetelor”, a spus ironic premierul.

Ponta i-a repezit din nou, la fel ca săptămâna trecută, pe jurnaliştii care l-au întrebat dacă a discutat cu vicepremierul Oprea despre motivul deplasării la o oră târzie cu coloana oficială şi dacă acesta avea nevoie de un antemergător de la Poliţia Rutieră în fruntea alaiului.

Premierul s-a rezumat să spună că speră ca întreaga poveste “să fie o lecţie bună, din punct de vedere politic, pentru Gabi Oprea”, pe care l-a acuzat că “a stat la cafele cu Alina Gorghiu (n.r. – copreşedintele Partidului Naţional Liberal) şi Klaus Iohannis”.

De capul lui la Sofia

Despre relaţia cu preşedintele României şi faptul că Iohannis i-a reproşat că nu a primit mandat să meargă la Sofia pentru o întâlnire cu premierii Serbiei şi Bulgariei, Ponta a afirmat că “problema nu este ce spune domnul Iohannis, problema este ce face domnul Iohannis”.

“Iar el chiar nu face nimic. Este doar arogant şi nimic mai mult. Colegii îmi spun că participă la summit-uri ca surda la horă. Habar n-are ce am vorbit noi şi ce se întâmplă. Ar trebui să se informeze. Obligaţia mea ca şef al Guvernului este să am grijă ca politicile noastre să fie eficiente şi cunoscute pe plan european. Iar domnul Iohannis nu face decât să rămână acelaşi arogant. Ca de fiecare dată, Băsescu îi intinde o capcană, iar Iohannis cade fix în ea”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version