În ciuda avertismentelor lansate de fostul preşedinte Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a anunţat, în timpul şedinţei de Guvern de marţi, că trebuie ca ISU să închidă localurile care pun în pericol vieţile oamenilor.

ponta

Ponta a anunţat, marţi, că “dăm putere Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din ţară, nu autorităţilor locale, să verifice localurile în care au loc acţiuni cu multă lume. Aprobăm o Ordonanţă de Urgenţă prin care toate Inspectoratele de Urgenţă să poată închidă localurile care pun în pericol viaţa oamenilor”.

Ponta vrea să-i asigure pe patronii de localuri că “suntem pregătiţi să luăm măsuri dure, însă nu închidem toate localurile din ţară ci doar pe acelea care nu respectă regulile”. Mai mult, premierul îi asigură pe patroni că “cei de la ISU vor închide localurile cu sigiliu doar până în momentul în care proprietarii vor întreprinde demersurile necesare pentru a intra în legalitate şi a respecta condiţiile”.

Decizia lui Victor Ponta vine într-un moment în care Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, ţinuse să-i atragă atenţia că printr-o astfel de acţiune este foarte posibil ca sute sau poate chiar mii de tineri să rămână fără joburi şi surse de venit.

Traian Băsescu recomanda ca localurile cu “bube” să fie aduse la standarde legale prin împrumuturi garantate de stat, precum cele de la programul Prima Casă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version