Fostul premier Victor Ponta este convins că preşedintele Klaus Iohannis nu va avea încotro şi va accepta premierul impus de PSD, care cel mai probabil va fi Liviu Dragnea.

sursa foto ph-online.ro
sursa foto ph-online.ro

“Preşedintele este obligat să respecte voinţa electoratului şi a Parlamentului. Guvernul îşi încheie mandatul odată cu validarea alegerilor. După ce l-am avut pe Băsescu, care până la urmă a acceptat votul din 2012, nu vreau ca Iohannis să fie mai rău decât Băsescu — cel care l-a refuzat pe Klaus Iohannis în a fi prim-ministru, deşi avea majoritate”, a spus Ponta, într-o intervenţie avută la România TV.

Ponta dă asigurări că PSD va guverna alături de ALDE, chiar dacă este foarte posibil ca social democraţii să poată realiza o majoritate pe cont propriu.

Pe de altă parte, fostul premier consideră că viitorul premier ar trebui să fie un personaj atât de puternic încât să-şi permită să fie lider de partid.

“Cel care îşi asumă responsabilitatea de prim-ministru trebuie să aibă şi puterea politică de a fi lider al partidului. Aşa este cel mai bine pentru România. Dacă le repartizare ne lipsesc două sau trei mandate pentru a avea majoritate, e posibil să apară oameni din alte partide care să dorească să se alăture proiectului nostru. Însă nu se pune problema să le spunem celor de la ALDE, gata, avem majoritate, nu mai e nevoie de voi. În primul rând, noi ne ţinem cuvântul. În al doilea rând, au oameni foarte buni. În al treilea rând, guvernarea nu va fi deloc uşoară. Va fi una dificilă, pentru că ţara este lăsată într-o situaţie proastă”, susţine Ponta.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version