Vicepremierul Dan Barna, copreședinte al USR PLUS, acuză inspectorii Departamentului de luptă antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului că au făcut o „confuzie gravă” în nota de control trimisă la DNA privind presupusa fraudare a fondurilor europene.

Confuzia ar fi între activitatea de recrutare de care el s-a ocupat și completarea unor fomulare de către beneficiarii acelor proiecte europene.

Amintim că Barna a aflat din presă, marți, că DLAF a sesizat DNA în legătură cu presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanțate în care Barna a fost expert antreprenorial. 

DLAF a sesizat DNA pentru „presupuse fapte de natură penală” în proiectele cu Barna expert antreprenorial

„Mi se reproșează că trei din cele câteva zeci de formulare completarea nu s-a făcut față în față, ci după finalizarea procesului de recrutare. Confuzia gravă e că se încearcă, grav eronat, asimilarea activității de recrutare a unor beneficiari cu completarea formală a formularului prin care aceștia confirmă că se înscriu în proiect. Recrutarea presupune mult mai multe componente, care au fost efectuate”, a spus Barna.

Barna a admis că formularul de recrutare pentru sora sa a fost semnat chiar de el, dar a precizat că nota de control a DLAF arată că „nu există conflict de interese nici legal, nici formal”.

Întrebat dacă inițiativa DLAF de a sesiza DNA este „o regie politică”, Barna a răspuns: „Nu am date să spun asta. N-am ce să comentez. E o instituție a statului. Cer să se încheie cât mai repede povestea începută în campania electorală din 2019”.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version