UPDATE: Președintele Iohannis a semnat decretul prin care Florin Cîțu a fost desemnat prim-ministru.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu prim-ministru, marți seară, după a doua rundă de consultări la Cotroceni, convocate imediat după semnarea acordului de guvernare între PNL, USR PLUS și UDMR.

 

A fost o simplă formalitate între coaliția la guvernare și președintele Iohannis, motiv pentru care liderii PSD nu au mai venit la consultări. 

Liderii noii coaliții, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor au mers împreună la Cotroceni și l-au propus pe Florin Cîțu premier.
 
Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pentru viteza negocierilor.

Klaus Iohannis:

„Am avut azi o nouă rundă de consultări cu partidele reprezentate în noul Parlament. Săptămâna trecută, după prima rundă, am spus că e nevoie de încă câteva zile pentru cristalizarea lucrurilor. Între timp, o coaliție PNL – USR/PLUS – UDMR și-a dovedit deja majoritatea în Parlament și azi liderii formațiunilor s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru premier. Am decis să-l desemnez pe Florin Cîțu pentru poziția de premier”.

Florin Cîțu:

„România trece printr-o criză dublă, de sănătate și economică. E rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate și să așeze economia pe picioarele ei. Fiecare ministru va avea obiective clare, care vor fi monitorizate trimestrial. Vă asigur dl președinte de un parteneriat onest, pentru că avem același obiectiv, dezvoltarea României”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version