Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Guvernul a pierdut lupta cu pandemia, dar dă vina pe români. Premierul ar putea prelungi din nou starea de alertă, sau președintele Iohannis ar putea decreta o nouă stare de urgență, sub pretextul creșterii cazurilor de infectare cu Covid-19

VIDEO. Premierul Orban pregătește noi restricții: „Suntem într-un moment de cumpănă”

Premierul Ludovic Orban pregătește încă o prelungire a stării de alertă sau, de ce nu, președintele Klaus Iohannis ar putea decreta starea de urgență, așa cum se discută pe holurile Parlamentului.  

Într-o declarație făcută miercuri seara, la Palatul Victoria, Orban a dat vina pe români pentru creșterea cazurilor de infectare cu coronavirus.

În același timp, el a acuzat PSD că îndeamnă populația să nu respecte regulile impuse de Guvern și a avertizat că va lua „orice măsură care se impune” pentru a salva viața românilor.

Președintele Iohannis a lansat un mesaj asemănător, cu două ore înainte: „Nu îmi doresc să reintroducem restricţii, dar, dacă numărul de cazuri creşte în continuare, atunci probabil Comitetul Naţional va începe să propună anumite măsuri restrictive”.

Dar iată declarația lui Orban:

„Astăzi am avut cele mai multe cazuri de infectare cu Covid-19. Am asistat la o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână.

Cauza principala e nerespectarea regulilor de protecție sanitară: portul măștii, distanțarea fizică, spălatul mâinilor.

Suntem într-un moment de cumpănă.

Guvernul este la datorie, alături de celelalte autorități. De fiecare dată când a fost necesar, am luat toate măsurile pentru a proteja sănătatea românilor.

Transmit un mesaj de încredere că Parlamentul înțelege situația și va adopta legea care ne va da posibilitatea de instituire a carantinei, izolării la domiciliu, tratarea pacienților sub controlul medicilor. Sunt lucruri fundamentale de care avem nevoie pentru a rămâne eficienți.

Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții, de un comportament responsabil al liderilor politici, al reprezentanțilro acestora în instituții. Avem nevoie de implicare responsabilă a tuturor companiilor, pentru că ele sunt responsabile de respectarea regulilor.

Avem nevoie de fiecare cetățean să fie alături de noi în bătălia contra unei epidemii fără precedent.

Au fost campanii de dezinformare în această perioadă.

Guvernul nu vrea să reinstituie nici o restricție, nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia, pentru că și așa economia a fost afectată grav de epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic care să asigure o revenire cât mai rapidă a economiei la normalitate. Obiectivul nostru e să apărăm companiile și angajații. Nu ne dorim să luăm nici o măsură care să afecteze negativ viața românilor.

Pe de altă parte, spun clar că, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor.

Virusul nu iartă pe nimeni. Dacă cineva ignoră regulile și se expune îmbolnăvirii, când se îmbolnăvește îi pune în pericol și pe cei dragi

Dacă nu vă pasă de sănătatea dvs, vă rog să vă pese de părinții dvs, de copiii dvs, de prieteni, frați, colegi”.

665 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv