Revenită pe plaiurile natale după vizitele prin Turcia, Kuwait și Emitare, Viorica Dăncilă a anunțat decizii importante.

În primul rând, premierul României i-a dat peste nas Liei Olguța Vasilescu, după ce ministrul Muncii se lăuda că salariul minim crește încă de la 1 noiembrie.

Viorica Dăncilă a precizat că este exclus acest lucru, după ce a participat la mai multe discuții cu oamenii de afaceri și sindicaliști.

Este foarte posibil să se respecte termenul de 1 ianuarie sau se va găsi o soluție de compromis, respectiv data de 1 decembrie, dar în mod sigur salariul nu va crește de la 1 noiembrie.

Oamenii de afaceri au invocat faptul că au stabilit în anumite condiții bugetele pe acest an, astfel că vor majorarea de la 1 ianuarie.

Sindicaliștii cer însă salarii mai mari începând cu 1 decembrie, dacă nu 1 noiembrie, pentru a avea mai mulți bani de sărbători.

Cert este că din nou iese foarte prost sectorul privat, unde oamenii de afaceri anunță restructurări masive pentru a ține pasul cu banii aruncați aiurea în sistemul public.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă a anunțat că pregătește o remaniere guvernamentală, iar mai multe detalii în acest sens vor fi stabilite după finalizarea, săptămânii viitoare, a evaluării miniștrilor.

Echipa lui Dăncilă vrea să vadă cât a îndeplinit fiecare ministru din programul de guvernare, dar și cât de vizibili sunt miniștrii, cât de mult comunică ei cu publicul.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version