Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în debutul ședinței Guvernului, că reduce “democrația”, în loc de “birocrația”, astfel că a ajuns din nou ținta ironiilor jurnaliștilor, dar și a adversarilor politici.

 
Dăncilă s-a referit la proiectul privind modificarea legislației achizițiilor publice: “Prin acest proiect putem spune, pe scurt, că reducem democrația … reducem birocrația și reducem termenele”.
 
Mai grav este însă faptul că Viorica Dăncilă a citit de pe laptop, cu dicție, iar televiziunile de știri au transmis în direct declarația, astfel încât a putut fi auzită de o țară întreagă.
 
“Cred că este foarte important acest lucru și acest lucru este așteptat de foarte mulți români”, a citit ea în continuare, impasibilă.
 
Însă după numai câteva moemente a făcut o nouă gafă, citind oraș “universal” în loc de “universitar”.
 
Dăncilă s-a corectat din nou și a citit mai departe: “Avem apoi orașul medical universal… universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei, lângă aeroportul Henri Coandă”.
 
În urmă cu câteva zile, premierul Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă, în timpul unei conferințe de presă la Bacău, când, întrebată cum suportă să fie ”ciuca bătăilor în țară”, a răspuns ”Nu este ușor. Faceți un exercițiu de imagine” (în loc de ”exercițiu de imaginație”).
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version