Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cârstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:
Guvernul a aprobat, prin OUG, remuneraţia pentru cei implicaţi în campania de imunizare

Voiculescu: Medicii de familie primesc între 30 și 60 de lei per pacient dacă îi programează la vaccinare anti-COVID

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat vineri seară, la briefingul de presă după ședința Guvernului în care a fost adoptată Ordonanța de Urgență (OUG) nr. 3, privind plata celor implicaţi în campania de imunizare anti-COVID-19, că medicii de familie vor primi 30 de lei per pacient dacă îi programează la vaccinare și îi monitorizează ulterior.(Vezi document la finalul articolului)

UPDATE: Ordonanța a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial.

Suma va creşte la 50 de lei dacă din lista de pacienţi eligibili pentru vaccinare se trece de 50%, sau la 60 de lei, la o reuşită a medicilor familie de peste 60%.

„Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanţi vectori de comunicare şi de convingere a românilor în perioada următoare, şi anume medicii de familie. Ne bazăm pe ei să vorbească cu oamenii, să îi informeze, să le stea la dispoziţie pentru orice informaţie au nevoie. (…) Pentru perioada următoare ne bazăm pe medicii de familie să informeze, să programeze în platforma de programare pacienţii pe care îi au pe listă şi să se asigure că ei vin la vaccinare şi că le stau la dispoziţie şi după vaccinare pentru orice reacţii adverse. (…) În perioada următoare, muncă suplimentară, vorbim de programare, de informare şi monitorizarea pacienţilor”, a precizat ministrul.

Voiculescu a afirmat că sumele menţionate includ şi procesul de vaccinare, dar acesta nu va fi posibil decât în momentul în care vor fi alte vaccinuri decât cele de la Pfizer, pentru că acestea necesită un anumit regim de stocare. 

Detalii, AICI.

 

71 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv