Moțiunea împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a trecut miercuri, în Camera deputaților, cu 166 de voturi „pentru”, 94 împotrivă şi 28 de abţineri.

Însă ministrul rămâne în funcție, singurul care poate decide dacă îl va demite este premierul Ludovic Orban.

Astfel. votul a avut doar rolul de a demonstra încă o dată că PSD poate forma o majoritate și în Camera inferioară a Parlamentului.

PSD a transmis că, până acum, Florin Cîţu “a căzut de patru ori în şase luni”, iar “liberalii l-au adunat cu făraşul de pe jos, l-au scuturat de praf şi au decretat că nu-i nimic, e foarte competent”.

„PNL s-a compromis definitiv, Cîţu a devenit un repetent istoric – de patru ori în şase luni. Succesul moţiunii simple iniţiată de PSD împotriva ‘Virusului Cîţu’ a reuşit să arate ţării două lucruri importante. Primul, să prezinte din nou adevărata faţă a celui care împrumută miliarde de euro pe spinarea românilor, dar nu dă socoteală despre cum toacă banii ţării. Iar românii au văzut că avem un ministru al Finanţelor nu doar profund neserios, dar, din păcate, şi îngrijorător de agresiv, ameninţând cu dosare penale pe oricine îl deranjează cu întrebări. Al doilea este faptul că Florin Vasile Cîţu a devenit un ministru al Finanţelor cu adevărat repetent. A picat de două ori la votul din comisiile de specialitate, după audieri în care s-a umplut de penibil, dar a fost păstrat în componenţa echipelor Orban 1 şi 2. Acum, Cîţu a reuşit o performanţă unică în istoria politică modernă, reuşind să devină ministrul Finanţelor împotriva căruia au trecut moţiuni simple şi la Senat, şi la Camera Deputaţilor, în aceeaşi legislatură”, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, de PSD.

„Românii au văzut cât de competent este atunci când Cîţu nu a ştiut să răspundă dacă şi cu cât va mări pensiile în septembrie. Iar firmele au simţit, din păcate, şi ele competenţa acestuia, beneficiind de cel mai mic pachet de sprijin, ca răspuns la pandemie, dintre statele europene, de doar 3% din PIB. Graţie lui Cîţu, România se află la acelaşi nivel cu Tunisia sau Togo şi cu mult sub Polonia (6% din PIB), sau Cehia (18% din PIB), dar preşedintele Iohannis şi Guvernul sunt mulţumiţi de el. Din păcate, Cîţu pare să fie foarte bun doar pentru liberali şi modul în care ei cheltuie cu nemiluita în stare de urgenţă şi vor să o ţină tot aşa şi în starea de alertă. Pentru românii simpli şi pentru economia locală, ministrul Finanţelor rămâne mai periculos decât un virus şi din păcate nu există vaccin care să repare efectul acţiunilor sale”, se adaugă în comunicat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version