UDMR a înclinat balanța la vot în Parlament, marți, pentru ca majorarea cu 40% a pensiilor să fie readoptată, la propunerea PSD, după ce Guvernul Orban a modificat-o la rectificarea bugetară, prin OUG 135/2020.

Tanczos Barna

Senatorul Tanczos Barna a anunțat, la tribuna Parlamentului, că „vom fi consecvenți și astăzi, la fel cum am susținut de la bun început majorarea pensiilor cu 40%”.

„Sunt cel puţin două elemente care lipsesc cu desăvârşire din politicile publice din România: predictibilitatea şi consecvenţa. (…) Nu este o simplă rectificare de buget. Miza votului de astăzi este majorarea pensiilor cu 40%, aşa cum s-a stabilit printr-un act normativ adoptat de Parlament, prin legea 127/2019, şi respectarea unei decizii luate de Parlament, chiar dacă situaţia de astăzi este mult diferită de situaţia bugetară de atunci, din momentul în care a fost decisă majorarea pensiilor cu 40%. Miza votului nostru de astăzi este respectarea celor două principii: al consecvenţei şi al predictibilităţii. Noi, cele două grupuri parlamentare UDMR din Senat şi Cameră, vom fi consecvenţi şi astăzi şi vom susţine majorarea pensiilor cu 40%, aşa cum am susţinut de la bun început această decizie”.

Până la urmă, votul a fost în favoarea revenirii la majorarea cu 40% a punctului de pensie.

Concret, parlamentarii au respins, din OUG nr. 135/2020 privind rectificarea bugetară, articolul care prevede o creștere cu doar 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei a punctului de pensie.

Au fost 242 de voturi „pentru” majorare, 147 ‘„împotrivă” şi 11 abţineri. 

Parlamentul a majorat din nou pensiile cu 40%. Cîțu: „Este un act de agresiune la stabilitatea economică”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version